Een droom met realiteitszin
Het is maar een kleine postzegel in het geweld van alledag;
Landgoed Dijkzicht.
Een plek van rust en bezinning in een hectische wereld van werken, wegen, water en wonen. Een plek met de potentie om uit te groeien tot een prachtige droom. Een droom van zorg en welzijn, van zingeving en het opnieuw vinden van balans. Een droom met realiteitszin.

Wat laat je na aan de samenleving waarin je nu leeft en werkt? Hoe kijk je over tien, twintig jaar terug op de beslissingen die je vandaag neemt? Hoe ontwikkel je iets waar je dan ook trots op kunt zijn?
Toen ik in 1998 Huize Dijkzicht kocht nam ik een stap in het ongewisse. De mensen die om advies vroeg raadden het mij af; "waar begin je aan?". Ik droomde van wonen en werken, de kinderen zien opgroeien en samen een mooie toekomst bouwen. Deze droom werd werkelijkheid en nu ruim tien jaar later, zet ik een soortgelijke stap. Opnieuw met een visie op de toekomst. Opnieuw een avontuur.

Ik ga het avontuur niet alleen aan. Er zijn mensen die mijn droom delen, Lodewijk Baljon is er één van. Ik heb ze wel ‘mafkezen’ genoemd. Net als ikzelf een mafkees ben met een onmogelijk plan. Maar ik zeg er meteen bij: wij hebben wel realiteitszin. Mensen die ‘onmogelijke’ plannen een gezicht kunnen geven en die concrete scenario’s kunnen schetsen. Die kunnen dromen én rekenen en vooral kunnen inspireren.

Zo moet u dit plan zien: als een inspiratieboek. Als een wegwijzer. Om partijen te zoeken en te verbinden. Voor manieren om nu, in het heden, verantwoording te nemen voor de inrichting van de toekomst. Een eerste aanzet voor ideeën over hoe we om kunnen gaan met ouderen, met zorg en wonen, met wellness.
Dat is wat we willen. Verantwoording nemen voor elkaar. Nieuwe manieren om verantwoord met ouderenzorg om te gaan.
Of met jongeren die hun draai nog niet gevonden hebben.
Met groepen in de samenleving met een beperking.

Uiteindelijk is dit mijn diepgevoelde wens: Landgoed Dijkzicht duurzaam ontwikkelen tot een plek waar al deze werelden elkaar (blijven) ontmoeten.


Boan Kattenberg,
eigenaar Landgoed Dijkzicht.

Download Visie Landgoed Dijkzicht


Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.

Plaats een reactie
Naam:
Email:
Reactie: